Englannin kielellä on paljon väärin käytettyjä sanoja, eikä se todennäköisesti muutu pian. Paljon mielenkiintoisempia ovat sanat, joita ihmiset tietoisesti käyttävät väärin. Tavaramerkit ovat yleisimmin käytettyjä sanoja, koska niistä tulee synonyymejä tietylle tuotteelle tai toiminnolle. Tässä on viisi parasta sanaa, joita kaikki tietoisesti käyttävät väärin.
#1. Tannoy
Kuulutusjärjestelmät ovat käteviä, kun joku perääntyy autoosi Wal-Mart-pysäköintialueella. Ne ovat vähemmän viileitä, kun unohdat jotain tärkeää – kuten lapsesi – ja vastaanoton henkilökunnan on lähetettävä nimesi koko myymälään. Useimmat ihmiset kutsuvat näitä järjestelmiä “tannoyiksi” huolimatta siitä, että Tannoy Ltd on skotlantilainen kaiuttimien ja kaiutinjärjestelmien valmistaja. Lontoossa, Englannissa vuonna 1926 perustettu Tannoy osoittautui niin menestyneeksi, että heidän nimestään on tullut synonyymi julkisten puhejärjestelmien kanssa. Kaikki tietävät, että “tannoy” on tavaramerkki, ei substantiivi, mutta sen käyttö jatkuu.
#2. Pölynimuri
Toinen väärin käytetty tuotenimi, josta kukaan ei näytä välittävän, Hoover on synonyymi pölynimureille kaikkialla. Sanomalla “anna minulle Hoover” vain tuntuu vierivän kielestä helpommin kuin “tuo minulle pölynimuri”. Samoin pyytää jotakuta “nostamaan” jotain ylöspäin on mukavamman kuuloinen verbi kuin “tyhjiö”. Syklonisen Dyson -puhdistusaineen käyttöönoton myötä asiat eivät muutu pian.
#3. Vauvojen nimet
Aiemmin tänä vuonna Kanadan hallitus jatkoi poikkeuksellisen pitkää kieltää viisi vauvan nimeä kroonisen väärinkäytön vuoksi. On hämmästyttävää, kuinka monet vanhemmat käyttävät tietoisesti väärin haluamiaan sanoja nimetessään jälkeläisiään. Timothyn tai Timin sijasta monet ihmiset antoivat lapsilleen nimen Timmie Kanadan suurimman kahviketjun Tim Hortonsin mukaan. Hallitus piti askelta liian pitkälle, tämä nimi on nyt virallisesti kielletty estääkseen tavaramerkin nimen väärinkäytön.
#4. Pampers
Pampers on Procter & Gamblen markkinoima vauvatuotemerkki, mutta sitä käytetään laajalti kertakäyttövaippoihin. Pampersia käytettiin aikoinaan vain kertakäyttövaippojen tavaramerkkinä, mutta nykyään se on yleinen kieli kaikille vaipuille.
#5. Xerox
Xerox Corporationin harmiksi “xerox” kasvoi niin ilmiömäistä kasvua koko 1900 -luvun ajan, että se tuli virallisesti englanniksi verbiksi. Xeroxin tarina katettiin vuonna 1969 ilmestyneen John Brooksin kirjassa “Business Adventures”. Sen jälkeen kun Bill Gates väitti tämän olevan hänen suosikki bisneskirjansa, monet ihmiset ovat lukeneet Xeroxin noususta. Oxford English Dictionaryn mukaan “kopioida” tai “kopioida” tavaramerkki “Xerox” on vaarassa muuttua “yleiseksi”. Tämä tarkoittaa, että se ei olisi pitkään tavaramerkki. Tämä avaa sen käytön muille kopiokoneiden valmistajille. Kun seuraavan kerran seisot jonossa kopioidaksesi toimistosi tulostimessa tai haluat vaihtaa koneesi uuteen kopiokoneeseen, kannattaa pitää mielessä, että sana, jota käytät kopioimiseen, on itse asiassa yrityksen nimi.
Johtopäätös
Mitä näistä tavaramerkeistä olet käyttänyt väärin? Mikä on sinun suosikkisi? Kerro meille, mitkä meiltä puuttuivat, ja jätä meille kommentti alla!