Ikkunaparannukset ovat yleensä varma tapa lisätä asuntosi arvoa. Hankkeet eivät todennäköisesti ainoastaan ​​lisää arvoasi kotiisi, vaan niiden pitäisi parantaa elämänlaatua siellä asuvaksi ajaksi. Tässä on viisi vinkkiä kodin arvon kasvattamiseen ikkunoiden parannusten avulla.
Vinkki 1. Ole objektiivinen
Kaikki ikkunoiden parannukset eivät lisää kustannuksia kodin arvoon. Monet ihmiset ajattelevat sydämellään ja tuhlaavat kalliita vaihtoikkunoita, jotka eivät koskaan lisää kustannuksia kotiin. Kaikkien investointien, joita teet ikkunoiden parantamiseen, pitäisi olla laajaa ja sopia paikalliseen naapurustoon. Jos haluat saada sijoituksellesi tuoton, sinun on pysyttävä puolueettomana ja valittava parannus, joka täydentää kotiasi.
Vinkki 2. Korjaa vaihtamisen sijaan
Olemassa olevien ikkunoiden korjaaminen on yleensä kustannustehokkaampaa kuin kaikkien ikkunoiden tai niiden osien vaihtaminen. Ellei sinulla ole pahasti mätäneitä puisia ikkunakehyksiä, voit yleensä korjata eristyksen, tiivistyksen tai tiivistyksen myös hyvin vanhoissa ikkunoissa. Esimerkiksi lasitusyritykset voivat korvata mätäneitä puukynnyksiä, eristää uudelleen painotaskuja, eristää ikkunankehykset ja tiivistää ikkunalasit. Erikoisyritykset voivat korjata jopa sumuiset kaksinkertaiset tai kolminkertaiset ikkunat. Korjauspolun seuraaminen auttaa lisäämään kotisi arvoa kuin hankkeen kustannukset.
Vinkki #3. Keskity energiatehokkuuteen
Kolmas vinkki, jolla voit tuoda kotiisi lisäarvoa ikkunoiden parantamisen kautta, on keskittyä aina energiatehokkuuteen. Koska polttoaineinflaatiota koskevat ennusteet tarkoittavat, että polttoainekustannuksista tulee pian toiseksi suurin kotitalousmaksu asuntolainan jälkeen, kaikki tekemäsi energiatehokkaat parannukset miellyttävät asuntosi tulevia ostajia. Esimerkiksi kaksinkertaiset ikkunat ovat energiatehokkaampia kuin yksilasit. Jos ikkunoissasi on yksilasinen lasi, voit ehkä korvata sen kaksoislasilla. Muita vaihtoehtoja ovat asentaa alumiiniset ikkunaluukut auringon hallintaan. Tämäntyyppiset energiansäästöparannukset tarkoittavat, että ikkunaprojektillasi on hyvät mahdollisuudet tuoda lisäarvoa kotiisi.
Vinkki #4. Etsi tapoja päivittää
Uusien ikkunoiden asentaminen voi maksaa kymmeniä tuhansia dollareita, eikä se välttämättä vaikuta täydellisesti kotisi arvioituun arvoon. Yksi tapa lisätä kodin arvoa on tarkastella tapoja päivittää olemassa olevat ikkunat. Esimerkiksi ikkunakalvo on sävytetty vinyylikalvo, joka hylkii UV -säteet ja auringon lämmön ja auttaa viilentämään kotiasi. Ikkunoiden sisäpinnalle levitetty kalvo lisää kodin “hillintää” ja sen energiatehokkuutta. Ikkunakalvo on hyvä esimerkki päivityksestä, joka todennäköisesti lisää kustannuksia kotisi arvoon.
Vinkki #5. Harkitse huoltoa
Viimeinen ajatus päätöksessäsi on huolto. Joidenkin ikkunoiden parannusten ylläpitokustannukset ovat korkeammat kuin muiden, ja tämä vaikuttaa niiden vaikutukseen asunnon hintaan. Esimerkiksi puiset ikkunakehykset vaativat maalausta, värjäystä ja käsittelyjä siellä, missä alumiinikehykset eivät. Huomaa ikkunakalvon tapauksessa, että useimmat asentajat antavat vain seitsemän vuoden takuun kuorinnan tai laminoinnin estämiseksi, joten kalvo ei ole pysyvä ratkaisu energiatehokkuuteen. Vertailun vuoksi: alumiiniset ikkunaluukut hylkäävät yhtä paljon lämpöä kuin ikkunakalvo, mutta ovat pulverimaalattuja ja kestävät koko elämän.
Johtopäätös
Nämä viisi vinkkiä auttavat sinua valitsemaan oikean ikkunanparannuksen kotiisi sen iän, kunnon ja ikkunoiden tyypin perusteella. Mitä ideoita olet kokeillut? Mikä toimi sinulle? Jätä meille kysymys tai kommentti alla!