Olitpa kiireinen ammattilainen, joka matkustaa aina työhösi, tai etsit vain mielenrauhaa lomamatkalla, on helppo huolehtia kodistasi, kun olet poissa. Yrittäminen pysyä kotona tapahtuvien toimintojen mukana voi häiritä. Tässä on viisi tapaa ottaa käyttöön jonkinlainen järjestelmä, jonka avulla voit pitää kotiasi silmällä matkalla.
Vinkki 1. Valitse Valvottu hälytysjärjestelmä
Jos sinulla on jo kotihälytysjärjestelmä, yksinkertaisin ja kustannustehokkain ratkaisu on päivittää valvottuun hälytysjärjestelmään. Kuukausimaksua vastaan ​​turvayhtiö valvoo hälytystäsi etänä. Jos hälytys on aktivoitu, operaattori soittaa kotiisi ja pyytää salasanaa. Jos puhelin soi vastaamatta tai joku vastaa puheluun antamatta koodia, operaattori ilmoittaa asiasta paikalliselle poliisille. Hälytysjärjestelmät eivät anna sinun katsella kuvia kodistasi, mutta ne antavat sinulle mielenrauhan.
Vinkki 2. Asenna PC-pohjainen turvajärjestelmä
Jos haluat nähdä ja kuulla, mitä kotona tapahtuu poissa ollessasi, PC-pohjainen turvajärjestelmä voi osoittautua kustannustehokkaaksi. Voit ostaa yksinkertaisia ​​sarjoja, kuten Logitechin WiLife Video Security Master System -aloituspaketin, joka sisältää kaiken mitä tarvitset tietokoneen muuttamiseen turvajärjestelmäksi. Perussarjoissa on yksi sisäkamera ja ohjelmisto, jota tarvitset voidaksesi katsella kamerasyötteitä verkossa.
Vinkki #3. Käytä integroitua videovalvontaa
Täydelliseen CCTV-ratkaisuun tarvitset verkkovideotallentimen (NVR) ja useita kiinteitä sisä-ulkokameroita. Suosituin kameratyyppi ja huomaamaton mini-dome-tyyppi, jossa on liiketunnistus. Voit katsella tallennettua videota kotoa tai käyttää sitä verkossa asianmukaisen ohjelmiston avulla. Voit myös ottaa tilannekuvia tietyistä videokuvista.
Vinkki #4. Valitse Sovelluksen toiminnot
Monissa CCTV -paketeissa on omat sovellukset, jotka asennat älypuhelimeesi, tablet -laitteeseesi tai mobiililaitteeseesi. Tämän avulla voit katsella järjestelmääsi tallennettuja live -videoita kaikkialla maailmassa. Sovellustoiminnallisuus on tärkeä näkökohta valittaessa tapaa pitää koti silmällä. Matkoilla on paljon helpompi käyttää videosyötteesi ja pysyä ajan tasalla kotisi tapahtumista.
Vinkki #5. Ajattele laatikon ulkopuolella
Älä jää ansaan ajatella, että tarvitset useita kameroita kotisi turvaamiseksi. Voit aina osoittaa sisäkameran saadaksesi näkymän ulkopuolelta kalliiden ulkokameroiden ostamisen sijaan. Samoin tavallisiin kotitaloustarvikkeisiin, kuten herätyskelloihin, nallekarhuihin ja valopistorasioihin, sisäänrakennetut “vakoojakamerat” ovat loistava tapa lisätä salaa näkymiä sisätiloihin, joita tunkeilijat eivät koskaan huomaa.
Johtopäätös
Olitpa sitten valinnut hälytysjärjestelmän tai CCTV -kamerat, näiden viiden vihjeen pitäisi auttaa sinua saamaan mielenrauhan matkustettaessa. Mitä ideoita olet kokeillut? Kerro meille ja jätä kommentti alle!