Australia on yksi maailman suosituimmista maahanmuuttokohteista. Työssäkäyvien ulkomaalaisten ja eläkeläisten jatkuvan tulvan lisäksi merkittävien sijoittajien viisumijärjestelmän ehtojen mukaisesti kuka tahansa, jolla on viisi miljoonaa Australian dollaria ylimääräistä rahaa, voi sijoittaa Australian valtion ja alueen valtion velkaan vastineeksi oleskeluviisumista. Monet ulkomaalaiset ovat yllättyneitä huomatessaan, että australialaisilla ei ole ilmastointikulttuuria kodeissaan, kuten monissa Aasian maissa. Ystävät ja naapurit odottavat vaeltavansa vapaasti koko kodissa vieraillessaan, joten ilmastointi ei ole käytännöllinen vaihtoehto. Tässä on viisi tapaa jäähdyttää koti ilman ilmastointia.
#1. Ikkunakalvo
Ikkunakalvo levitetään ikkunalasien sisäpinnalle. Se voi olla hauska DIY -projekti kunnianhimoiselle, mutta monet ihmiset valitsevat ammattimaisesti levitetyn kalvon, koska sillä on pitkä takuu. Lähes kaikki ikkunakalvot estävät haitalliset UV -säteet, mutta kaikki kalvot eivät ole yhtä hyviä hylkäämään auringon lämpöä. Värjätty vinyylikalvo on halpa, mutta vähemmän tehokas estämään lämpöä kuin kallis nano-keraaminen kalvo. Ikkunakalvo parantaa kaikkien sellaisten ikkunoiden energiatehokkuutta, jotka saavat suoraa auringonvaloa päivän aikana. Ikkunakalvon asentaminen voi jonkin verran auttaa säätelemään kodin lämpöä.
#2. Aurinkosävyt
Useimmat australialaiset viettävät paljon aikaa ulkona ja haluavat jättää ikkunat ja ovet auki saadakseen mukavan tuulen. Melbournen kaltaisissa kaupungeissa, joissa lämpötila voi nousta 40 asteeseen kesällä, ikkunoiden sulkeminen ei ole oikeastaan ​​vaihtoehto. Aurinkosävyt ovat kudottuja kangaslevyjä, jotka on kiinnitetty ikkunanpuitteiden ulkopuolelle. Ne eivät häiritse ikkunoiden toimintaa ja antavat sinun avata kotisi ja saada mukavan tuulen virtaamaan. Aurinkosävyt estävät auringon ja UV -valon lämmön, vaikka ikkunat olisivat auki.
#3. Markiisit
Kodin ulkopuolella olevilla markiiseilla on valtava vaikutus talosi sisälämpötilaan. Vaikka teltat tarjoavat pääasiassa varjoa terassillesi tai grillausalueellesi, niiden kalteva pinta suojaa joitain kotisi seiniä auringon ankaralta häikäisyltä. Useimmat teltat hylkäävät UV -säteet ja on päällystetty hylkäämään auringon lämpöä.
#4. Markiisin sivut
Jos sinulla on jo kiinteä markiisi tai veranta, verkkomateriaalin kiinnittäminen sivuille voi olla fiksu investointi. Verkko pysäyttää hyönteiset vähentämättä tuulta. Ilma virtaa kotiisi ja jäähdyttää sitä vaikuttamatta ulkoiluun.
#5. Asenna ikkunaluukut
Alumiiniset ikkunaluukut ovat yksinkertaisesti upeita ja loistava tapa viilentää kotiasi ilman ilmastointia. Ikkunaluukut lisäävät turvallisuutta ja yksityisyyttä samalla kun hallitset aurinkoa. Voit avata ikkunasi ja kallistaa ikkunaluukut heijastamaan auringon lämpöä pois kotoa. Alumiiniset ikkunaluukut sopivat täydellisesti australialaiseen ympäristöön, koska ne ovat erittäin vedenkestäviä, kestäviä ja pitkäikäisiä jauhemaalauksensa ansiosta.
Johtopäätös
Jos sinulla on vaikeuksia sopeutua australialaiseen elämäntapaan, nämä viisi vinkkiä auttavat sinua jäähtymään kotisi ilman ilmastointia. Mitä ideoita olet kokeillut? Mikä toimi sinulle? Kerro meille ja jätä meille kommentti tai kysymys alla!