Älypuhelimet kehittyvät vuosi vuodelta, tarjoten aiempaa sujuvamman käyttökokemuksen. Puhelimia käytetään nykyään paljon muuhunkin, kuin ainoastaan perinteiseen soittamiseen ja tekstaamiseen. Lukuisat ihmiset esimerkiksi pelaavat erilaisia pelejä puhelimensa avulla. Tämän takia pelipuhelimien tarjonta kasvaa jatkuvasti. Parhaat älylaitteet takaavat, että pelielämys ja grafiikat eivät kärsi, vaikka pelaaminen tapahtuukin pienemmällä näytöllä. Tässä artikkelissa selvittelemme, mitkä ovat vuoden 2021 parhaat pelipuhelimet.

Vuoden 2021 parhaat pelipuhelimet

Kulunut vuosi on ollut kiireinen puhelinvalmistajien parissa, sillä uusia tuotteita on tippunut markkinoille valtavaa tahtia. Pelimaailma on osannut hyödyntää markkinoiden uudet laitteet, sillä se on antanut niille paremmat mahdollisuudet kehittää aiempaa laadukkaampia pelejä. Tämän ansiosta esimerkiksi rahapelien tarjoajat, kuten nettikasino NetBet pelittävät nykyään erinomaisesti myös mobiilissa.

Mutta mitkä sitten ovat ne parhaimmat puhelimet nettipelaamiseen? Puhelimissa on suuria eroja, sillä niitä on kehitelty hieman erilaisten käyttötarkoitusten mukaan. Suinkaan kaikkia laitteita ei ole luotu pelaamista ajatellen, mutta upeita pelipuhelimia on tullut tarjolle runsain määrin. Alta löydät vuoden 2021 top 5 -pelipuhelimet.

Asus Rog Phone 5

Vuoden 2021 paras luuri pelaamiseen on ehdottomasti ASUS Rog Phone 5, joka julkaistiin huhtikuussa. Tämä puhelin on varustettu  16Gt RAM-muistilla, 144 HZ näytöllä, 300 HZ kosketusherkkyydellä sekä Snapdragon  888-suorittimella. Suuri näyttö ja hyvät kaiuttimet tarjoavat miellyttävän pelielämyksen, josta päästään nauttimaan pitkään, kiitos  6000 mAh:n laadukkaan akun. Asus Rog Phone 5 on lähestulkoon täydellinen vaihtoehto, mikäli hakusessa on erittäin laadukas, lukuisilla lisäominaisuuksilla varustettu pelipuhelin.

Lenovo Legion Phone     Duel

Toinen erittäin loistava vaihtoehto on Android-käyttöjärjestelmää käyttävä  Lenovo Legion Phone Duel, joka tarjoaa 5000 mAH akun, 1080×2340 resoluution sekä 6,65 tuuman näytön. Puhelin on varustettu huippulaadukkaalla suorittimella sekä 90W pikalatauksella. Tämä tuote soveltuu loistavasti pelikäyttöön.

Nubia Red Magic 5G

144HZ näytöllä varustettu Nubia Red Magic 5G-puhelin soveltuu loistavasti pelaamiseen. Tämä kyseinen luuri on suunniteltu juuri pelikäyttöä varten, tarjoten lukuisia eri ominaisuuksia pelielämyksen kustomointiin ja parantamiseen, aina olkapainikkeista nestemäiseen jäähdytykseen asti.

Black Shark 3

LED-valoilla ja suurella näytöllä varustettu Black Shark 3 on myös luotu pelikäyttöön. Tämä laadukas vaihtoehto tarjoaa 4720 mAH akun sekä Snapdragon  865 -suorittimen. Kyseinen puhelin on myös varsin hyvä vaihtoehto, kun hakusessa on hyvää tasoa oleva Gaming-luuri.

iPhone 12 Pro

Tätä kyseistä puhelinta ei ole varsinaisesti luotu pelikäyttöön, mutta loistavan toimivuutensa ja 5G-ominaisuuden ansiosta se soveltuu erinomaisesti myös pelaamiseen. Puhelimen 6,1 tuuman laadukas näyttö saa pelit näyttämään upeilta. iPhone 12 Pro on varustettu erittäin tehokkaalla suorittimella ja sen kätköistä löytyy runsaasti tallennustilaa myös peleille. Tämä on todella hyvä vaihtoehto, jos haussa on kaikin puolin toimiva vaihtoehto, jolla myös pelaaminen onnistuu.

Puhelimia löytyy moneen lähtöön

Älypuhelimien maailma on erittäin suuri ja oman luurin ostopäätös tapahtuu tottakai omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Suomen myydyimmät puhelimet kattavat useita erilaisia vaihtoehtoja, joista suinkaan kaikkia ei ole kuitenkaan luotu juuri pelipuhelimiksi. Toiset suosivat hyvää kameraa, kun taas toiset valitsevat puhelimensa esimerkiksi 5G-ominaisuuksien tai käyttöliittymän perusteella.

Jos pääasiallisena tarkoituksena on kuitenkin löytää toimiva vaihtoehto juuri erittäin laadukkaaseen pelaamiseen, kannattaa tutustua tarjolla oleviin varsinaisiin pelipuhelimiin, jotka on varustettu pelikäyttöön soveltuvilla ominaisuuksilla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että näinä päivinä myös useat peruspuhelimet kuten iPhone, Samsung ja OnePlus tarjoavat niin loistavan käyttökokemuksen, että myös niiden avulla suurin osa peleistä pyörii erinomaisesti.

Valinnanvaraa löytyy runsaasti ja tähän aiheeseen kannattaakin paneutua huolellisesti ennen oman ostopäätöksen tekemistä, sillä älypuhelimet eivät suinkaan aina ole halpoja, eikä puhelimen vaihto jatkuvasti ole välttämättä kovin houkuttelevaa.